Libes

Individens konst

Publicerad 2011-11-15 20:01:00 i Tankeplanket,

För mig är det mycket intressant hur individuell en individ faktiskt är. Vår grund är helt egen, såsom känslor och tolkningar samt reaktioner. Dessa tre faktorer formar våra personligheter och står till grund för vilka vi faktiskt är. Trots att vi alla har samma faktorer som påverkar vår grund är ingen den andra lik. Det händer att vi sammanfaller, men aldrig så långt att vi blir helt lika, inte ens med de vars DNA vi är kopior av.

Så det är inte alls konstigt att ingen är perfekt i den andres ögon – vi sammanfaller helt enkelt inte. Däremot kan man sammanfalla mer med den ena än den andre. Hur mycket man sammanfaller med någon kan dels bero på hur mycket av sig själv man är villig att uppoffra, men dels också hur stor del av sig själv man vill sätta på spel inför en eventuell besvikelse. Så hur en relation mellan två personer formas beror egentligen inte på den andre, utan på de båda individerna som tillsammans bidrar till relationen.

Om

Min profilbild

Linda Berg

I denna blogg får du läsa om mig, Linda. Jag läser till civilingenjör i industriell ekonomi på Blekinge tekniska högskola, andra året. På min fritid bakar jag gärna cupcakes och jagar ekologiskt.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela